EnglishFrançaiseEspañolDeutsch

Onderhoud aan Hagesteinsebrug gestart op 26 juli 2010

Rijkswaterstaat is op 26 juli 2010 gestart met de conserveringswerkzaamheden aan de onderzijde van de Hagesteinsebrug over de Lek bij Hagestein. De werkzaamheden worden tussen 2010 en 2012 in twee fasen uitgevoerd.

Werkzaamheden:
De huidige conserveringslaag aan de onderkant van de brug is aan het einde van de technische levensduur en de brug wordt voorzien van een nieuwe laag. De werkzaamheden starten aan de oostzijde van de brug en worden tussen juli 2010 en april 2011 uitgevoerd. De westzijde van de brug wordt tussen april 2011 en april 2012 geconserveerd.

De oude conserveringslaag aan de onderkant van de brug wordt verwijderd. Aansluitend wordt de stalen constructie van de rivieroverspanning voorzien van een nieuwe beschermende conserveringslaag. Hierna is de onderkant van de brug naar verwachting 15 jaar onderhoudsvrij.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door de de firma GSB (Gelders Staalstraal- en schildersbedrijf).

Het oppervlaktebehandeling, waarbij de oude conserveringslaag wordt verwijderd, wordt gedaan met behulp van gritstralen waarbij gebruik wordt gemaakt van Eurogrit aluminium silicaat straalgrit (smeltslak grit).

 Naar het overzicht