EnglishFrançaiseEspańolDeutsch

Groot onderhoud ‘Vliegende Hollander’ met Eurogrit straalmiddel

“Arbeid is nodig om d'oude pracht te behouden voor het nageslacht”. Zo meldt de webpagina van pretpark ‘De Efteling’ betreffende een groot onderhoud aan, en hiermee de tijdelijke sluiting van, succesattractie ‘De Vliegende Hollander’:

Van rustig boottochtje naar spookachtige vaart
De Vliegende Hollander is gebaseerd op het verhaal van Willem van der Decken, kapitein van Den Hollander, één van de schepen uit de vloot van de Verenigde Oost-Indische Compagnie. Willem van der Decken tartte alle regels, het fatsoen en de elementen. Daarmee riep hij het noodlot over zich af. Zijn schip veranderde in een mysterieus, vurig spookschip dat werd gedoemd om voor eeuwig de zeven wereldzeeën te bevaren als ‘De Vliegende Hollander´.

‘Klaarstralen’ voor een nieuw seizoen
Daar de 420 meter lange track gedeeltelijk in én onder water ligt, heeft deze vaak veel te verduren van vuil en slijtage aanslag. Door deze slijtage wordt de verflaag aangetast waardoor blank metaal ontstaat en roestvorming al snel de vrije hand heeft in dit ‘natuurlijke’, chloorvrije water. Voor het verwijderen van de aanslag heeft onze relatie Muehlhan gewerkt met het Aluminium Silicaat straalmiddel (smeltslak straalgrit) A3 van Eurogrit.

Met 70 kilometer per uur door de 17e eeuw
Op 8 maart aanstaande opent De Efteling haar deuren weer van het ruim 22 meter hoge pand waar binnen, in een 17e eeuwse sfeer tussen ruige kademuren, de aanmeer plaats ligt van de vloot van De Vliegende Hollander. Klaar voor een nieuw seizoen spanning en avontuur op een schoongestraalde rails gerealiseerd door de firma’s Muehlhan en Eurogrit.

Eurogrit straalmiddel Efteling Muehlhan Vliegende Hollander smeltslak straalgrit   Eurogrit straalmiddel Efteling Muehlhan Vliegende Hollander smeltslak straalgrit   Eurogrit straalmiddel Efteling Muehlhan Vliegende Hollander smeltslak straalgrit
Eurogrit straalmiddel Efteling Muehlhan Vliegende Hollander smeltslak straalgrit   Eurogrit straalmiddel Efteling Muehlhan Vliegende Hollander smeltslak straalgritNaar het overzicht