E: info@eurogrit.comIn juni 2011 is de GRYPHON A, een FPSO (Floating Production, Storage & Offloading Unit) van de A.P. Moller- Group in Copenhagen binnengekomen bij Damen Schipyards in Schiedam. Het schip had stormschade opgelopen in februari van dit jaar op haar ligplaats op de Gryphon Terminal (op de grens van het Engelse en Noorse deel van de Noordzee) sinds september 1993. Hier was het schip sinds 1993 in bedrijf als drijvend olie productie en opslag vaartuig.

Het schip is gebouwd in Ferrol (Spanje) in 1993 en meet 258 x 41 meter. Het vaart onder de vlag: Isle of Man met registratiehaven Douglas, GT 66830 en Dwt 94032.

Het schip wordt gerepareerd bij Damen Shiprepair in Schiedam en krijgt een volledige opknapbeurt.

Onder andere de ballast- en opslag tanks worden van een nieuwe verflaag voorzien.

Dit deel van het project wordt uitgevoerd door de Spaanse aannemer Indasa. Eurogrit BV levert het straalmiddel voor dit voor Nederlandse begrippen megaproject. Hiervoor zijn in samenwerking met transport firma De Bruyn 3 torensilo's geplaatst met een capaciteit van ruim 50 ton straalmiddel waardoor er altijd voldoende straalgrit beschikbaar is op de werf.

Naar verwachting zal het schip in de loop van 2012 terugkeren naar haar ankerplaats op de Gryphon Terminal.

Gritstralen met Eurogrit straalgrit op de Gryphon A   Gritstralen met Eurogrit straalgrit op de Gryphon A   Gritstralen met Eurogrit straalgrit op de Gryphon A