E: info@eurogrit.comDe komende 3 jaar voert Smits Vastgoedzorg in opdracht van ThyssenKrupp Mill Services & Systems GmbH Oberhausen staalconserveringwerkzaamheden uit aan 3 zogenaamde ‘A-lostorens’ die aan de zeekade staan. In 3 jaar worden de lostorens geheel opnieuw duurzaam geconserveerd. Deze werkzaamheden komen voort uit modificaties of vervanging van cruciale knooppunten in de lostorens. Daarnaast wordt in opdracht van EECV planmatig onderhoud uitgevoerd aan alle overige installaties.

Eurogrit BV levert de straalmiddelen die worden gebruikt voor de oppervlaktebehandling van de binnenzijde van de uitleggers van deze A-Lostorens.

Het volledig stralen en conserveren in een gesloten ruimte, 40 meter boven zee en over een lengte van ruim 100 meter is een project met een heel bijzonder dynamiek. De conservering van de gigantische lostorens is al jaren de ‘zorg’ van Smits Vastgoedzorg. De belasting door kolen- en ertsgruis tezamen met de belasting door het zilte, woeste zeeklimaat en niet in de laatste plaats door de hoge bezettingsgraad van de kranen, die inmiddels circa 40 jaar oud zijn, vraagt om een zeer specifieke en specialistische aanpak.

Het straalmiddel dat hiervoor wordt gebruikt is ons eenmalig straalgrit Eurogrit Aluminium Silicaat (smeltslak straalgrit).
 

A-lostorens gestraald met Eurogrit straalmiddel / straalgrit   A-lostorens gestraald met Eurogrit straalmiddel / straalgrit