EnglishFrançaiseEspañolDeutsch

Industrieën

Weg- en waterbouw

Ook voor de weg- en waterbouw bieden wij verschillende straalmiddelen voor het straal reinigen en voorbehandelen van waterkeringen, bruggen, viaducten en sluizen. Eurogrit aluminium silicaat (smeltslak grit) is een uitermate goede keus. Dit straalmiddel verwijdert walshuid, roest, oude verflagen en vuil, is milieuvriendelijk en geheel vrij van kwarts en geschikt voor het bereiken van een reinheidsgraad SA-3, SA-2½, SA-2 of SA-1. Voor het straal reinigen of voorbehandelen van grote objecten kunnen we u een logistieke oplossing op maat bieden, bijvoorbeeld door opslag- of omruilsilo’s  in te zetten.

Oppervlaktebehandeling is één van de belangrijkste factoren bij de bescherming van een oppervlak met een film vormend materiaal zoals verf. De juiste oppervlaktebehandeling verlengt de levensduur van een verfsysteem. Een langere levensduur van de verf betekent minder vaak onderhoud en dus kostenbesparing.

Waterkeringen, bruggen en sluizen zijn vaak onderhevig aan sterke corrosie, het belang van een goede corrosiebescherming en dus een goede voorbehandeling van het staal is dus zeer groot.

Eurogrit aluminium silicaat straalmiddel (smeltslak) is in Nederland onder andere gebruikt voor het gritstralen van de John Frost brug bij Arnhem “the bridge too far”, de sluizen van IJmuiden en de Oosterscheldekering.


Naar het overzicht