EnglishFrançaiseEspañolDeutsch

Schalkwijksebrug gestraald met Eurogrit

Rijkswaterstaat is op 12 september 2011 officieel gestart met het Kargo project. Dit project behelst het groot achterstallig onderhoudswerk aan de zes KARGO-bruggen over het Amsterdam-Rijnkanaal en onderhoudswerk aan twee andere KARGO-bruggen over het Buiten-IJ in Amsterdam en over het Lekkanaal in Nieuwegein.

De firma GSB (Gelders Staalstraal- en schildersbedrijf) is inmiddels gestart met het stralen en schilderen van de Schalkwijksebrug in de gemeente Houten. De Schalkwijksebrug verbindt Schalkwijk met Houten. Deze vaste stalen boogbrug is gebouwd in 1976.

Werkzaamheden:
Rijkswaterstaat renoveert de Schalkwijksebrug. De werkzaamheden bestaan uit het versterken en schilderen van de stalen boogconstructie. Daarnaast wordt de doorvaarthoogte onder de brug verhoogd. Zo kan straks ook de vierlaagse containervaart onder de brug door.

De oppervlaktebehandeling, waarbij de oude conserveringslaag wordt verwijderd, wordt gedaan met behulp van gritstralen waarbij gebruik wordt gemaakt van Eurogrit aluminium silicaat straalgrit (smeltslak grit).

Eurogrit inert straalmiddel op de Schalkwijkse brug   Eurogrit inert straalmiddel op de Schalkwijse brugNaar het overzicht